loader image

Viscerális terápia

HÍRCSATORNA:

MECCA GYM NYÍLTNAP powered by ÉTKEZZ JÓL!

  A Hungarian Mecca Of Bodybuilding ingyenes nyíltnapot hirdet a sportolni vágyó, egészségüket megőrizni kívánó, budapesti lakosoknak! Az Étkezz Jól! támogatásával és aktív részvételével. Továbbá Physiovit sportrehabiltációs központ szakemberei is jelen lesznek, így vendégeinknek lehetőségük van részt venni fizikai felmérésen és tanácsadáson. Rengeteg interaktív program, szeminárium és az ingyenes edzőterem használat mellett Street workout és Breakdance versenyek is megrendezésre kerülnek a nyíltnap során. Nyíltnap időpontja: 2022.10.22.    

 

VISCERÁLIS TERÁPIA

 

Belső szervi manuálterápia, osteopathia

Tudtad, hogy hát, derék vagy vállfájdalmak hátterében gyomor, máj, epe vagy egyéb szervi panaszok állhatnak? A kapcsolatok, azaz a háttérben rejtőző összefüggések feltérképezése, azok manuális terápiás impulzusokkal végezhető gyógyítására a zsigeri (más néven belső szervi, vagy viszcerális) manuálterápia/oszteopátia feladata.

A hasi és a mellkasi szervek, a csontok, az izmok és a kötőszövet szoros kapcsolatot képeznek a stabilitác és a funkció szemszögéből egyaránt.

direkt/indirekt funkcionális kapcsolatban állnak egymással. Ennek köszönhetően a zsigeri szervekre ható manuálteráiás kezelés előnyösen használható a test bármely rendszerében fellépő problémák esetén, a köztük lévő faszciális, vagy idegrendszeri kapcsolódáson keresztül. Ezáltal a terápiával a komplex kapcsolatokat biztosító idegrendszert kezeljük. A terápia különlegessége, hogy befolyásolja a akaratlagos, pl. a vázizmokat működtető idegrendszeri területeket is és hatékonyan kezeli az akarattól független, un. autonóm idegrendszer is, amely a test működéséért, a panaszok fenntartásáért, de a gyógyulásért is kiemelten felelős.

Az élet egy folyamatos mozgás, változás és alkalmazkodás az új helyzetekhez. A zsigeri szervek is szabadon mozognak egymáshoz képest az őket körülvevő savós hártyák egymáson történő elcsúszásának köszönhetően. Ezek a zsigeri rendszerek a kismedencében, a mellkasban, a koponyában és a hasüregben találhatóak.

A szervek működését a csontok és az izmok állapota is befolyásolja a közöttük lévő összeköttetéseken keresztül. Ez fordítva is igaz, a belső szervek működése is kihatással van az izom és csontrendszerre. Mindenféle elváltozás korlátozza a szervek szabad mozgását is, megváltozhat a mozgásuk illetve hozzátapadhatnak más struktúrákhoz. Ezek az elváltozások a testet kompenzációra, alkalmazkodásra kényszerítik az új állapothoz. Ezt egy funkcionális elváltozás, például emésztési probléma fogja követni. Végezetül strukturális problémák, azaz “kicsapódik” a fájdalom, működési zavar jelenik meg ízületi és izom szinteken is, melyek korlátozhatják pl. a gerinc vagy az ízületek mozgásszabadságát.

A manuálterápiát végző gyógytornász e kezelés során felkutatja ezeket a belső szervi okokat a mozgásszervi panaszok között, majd ezt követően közvetlenül a szerven vagy közvetetten a hozzá kapcsolódó szerveken dolgozik a letapadások csökkentése, a helyes mozgás és optimális működés visszaállítása érdekében. A terapeuta pontosan kitapintja az egyes szöveti struktúrák, ízületek működési és mozgási zavarát, és finom, lágy mozdulatokkal és fogásokkal stimulálja ezek normális funkcióját.

Ízületi és/vagy izomfájdalmad van? Elakadtál a rehabilitációban? Hobbi szinten sportolsz és fájdalmaid vannak? Szeretnél elkezdeni sportolni, de nem tudod hogyan kezdd el? Regisztrálj be hozzánk állapotfelmérésre és terápiára!

Ideje: 55 perc. 

Komplex sportfizioterápia ára: 16900 Ft/alkalom.

Komplex egészségkártyával vagy MeccaGym bérlettel ez a szolgáltatás kedvezménnyel vehető igénybe.

RÉSZLETEK ÉS BEJELENTKEZÉS: +36 1 790 9900, +36 1 790 9911

 

 

ÚJDONSÁG!

MECCA GYM

A Magyar testépítés mekkája

További szolgáltatásokkal bővült kínálatunk!

A Mecca Erőműhely foglalkozásai keretein belül lehetőséget nyújtunk streetworkout, olimpiai súlyemelés és cross traning foglalkozásokon részt venni! 

Az oldalon tájékozódhatsz a részletekről az erőműhely fül alatt! 

Mecca Gym – A magyar testépítés és erősportok mekkája!

Kérdésed van? – info@meccagym.hu