loader image

Orvosi tréningterápia

HÍRCSATORNA:

MECCA GYM NYÍLTNAP powered by ÉTKEZZ JÓL!

  A Hungarian Mecca Of Bodybuilding ingyenes nyíltnapot hirdet a sportolni vágyó, egészségüket megőrizni kívánó, budapesti lakosoknak! Az Étkezz Jól! támogatásával és aktív részvételével. Továbbá Physiovit sportrehabiltációs központ szakemberei is jelen lesznek, így vendégeinknek lehetőségük van részt venni fizikai felmérésen és tanácsadáson. Rengeteg interaktív program, szeminárium és az ingyenes edzőterem használat mellett Street workout és Breakdance versenyek is megrendezésre kerülnek a nyíltnap során. Nyíltnap időpontja: 2022.10.22.    

 

ORVOSI TRÉNINGTERÁPIA

 

 

KGG – Tréningterápia

Sokat beszélünk a sportoló nemzetről, arról, hogy a testmozgás az egészséges! Igen, ez így van, de csak egy feltétellel! Akkor, ha az jól van felépítve, egyénre szabottan, mindenkinek a saját mozgásmintája és egyéni adottságai alapján. Vajon igaz ez akkor is, ha gerincsérv, ízületi kopás, sérülések és operációk miatt keresi valaki a kondigépeket?

Sokan téves úton járnak, amikor azt gondolják nem szabad mozogni, mert gerincsérv miatt megtiltotta az orvos. Nem szabad guggolni a korábbi gerincsérv miatt. Nem szabad bevásárló táskát cipelni, mert attól újból fáj. Nem szabad súlyt emelni, mert tiltja a gyógytornász, vagy az orvos. Operáltak ezért tilos a súlyzós edzés.

Lehetne hosszan sorolni ezeket a téves és rossz kifogásokat, melyet nap mint nap hallunk. A valóság azonban az, hogy megfelelő rehabilitációs tréningekkel, egyénre szabott állapotfelmérés után, a panaszokat elemezve, azokat értékelve, a szövetek állapotát feltérképezve mindenkinél felállítható egy gyógyítást és/vagy panaszmentességet adó rehabilitációs edzés. Ehhez azonban szükség van e területre képzett gyógytornászra, akinek széles körű lehetősége van ennek kidolgozására, konzultációra orvossal, terápia meghatározására, rehabilitációs edzéstervek kidolgozására és megvalósítására. felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy ez a tréningterápia csak gondosan felépítve, az állapotváltozást pontosan analizálva és azt gondosan kivitelezve lehet sikeres. Ezt nem tudja és nem ismeri minden orvos, gyógytornász, csak aki a sportfizioterápiában jártas. E szolgáltatást most itt megtalálod a sportfizioterápiában!

A sportfizioterápián belül elérhető tréningterápia biztosítja

  • a porckopásos, kórosan átalakult ízületek panaszokat csökkentő működésének folyamatát, a rizikófaktorokat, az artrózis stádiumait, terhelések és mozgáshiányok lágyszövetekre kifejtett hatásait. Tudjuk milyen rehabilitációs lehetőségetek van a a tréning adta lehetőségeket kihasználva a gyógyításhoz. Széles körben lehetőségünk van beavatkozni a tréningtervek készítésébe, azok kivitelezésébe pl. 20kg-30kg-50kg, vagy akár nagyobb súlyok emelésénél is. És igen! Nem kontraindikál mindezt, csak a szakma szabályai szerint kell végezni a súlyok mozgatását, ismerve és elkerülve a veszélyeket. Ezeket mindig a szöveti regenerációs folyamatokat ösztönözve végezzük, hiszen a súlyoknak, azok mozgatásának vannak jótékony, gyógyító ingerei és ezeket használjuk ki a tréning során.
  • Operációk (porcsérülés, szalagsérülés, ínsérülés, csonttörés, izomszakadás) után a különféle szövetek regenerációs folyamata más és más. Ezeket ismerve kerülnek megállapításra a súlyzós gyakorlatok, a súlyok mértéke, az ismétlések száma, a szériák száma, a szünetek ideje stb.
  • Porckorongsérv után is kell súlyzókat használni. Nem csak talajtornára, meg úszásra, meg az eddig ismert kímélő életmódra lesz  szükség a panaszmentes szint megtartása érdekében, hanem fejlesztésre is, vagy a prevenció érdekében kell aktívnak lenni. Nem 1kg-os, vagy 2 kg-os súlyokat fontos itt már mozgatni, hanem  pl. 20kg-os, 50kg-os, vagy akár 100 kg-os súlyokat is kell tudni gond és sérülés, vagy panaszok kiújulása nélkül használni. Ezeket gondos vizsgálat utáni edzésterv készítéssel építjük fel és végezzük el.


Talán ha ezt olvassátok, akkor megkérdezitek magatoktól, hogy ez vajon mennyire jó?

Az elmúlt hosszú évek külföldön és belföldön gyűjtött sportrehabilitációs gyakorlati tapasztalat alapján mondhatjuk, hogy rendkívül hatékony, csak jól legyen kialakítva az edzésterhelés. Jó az edzésterhelés – és ehhez kell a tréningterápia – akkor a fejlődést biztosítjátok a súlyzókkal végzett tréningek terápiás célból.

 

Ízületi és/vagy izomfájdalmad van? Elakadtál a rehabilitációban? Hobbi szinten sportolsz és fájdalmaid vannak? Megsérültél? Szeretnél elkezdeni sportolni, de nem tudod hogyan kezdd el? Nem tudod, hogy neked milyen gyógyító tréningre van szükséged? Orvosi beutalóval keresel terápiát?

Regisztrálj be hozzánk állapotfelmérésre és egészségügyi szakemberek (gyógytornászok, sportfizioterapeuták) által végzett tréningterápiára!

Ideje: 55 perc. 

Komplex sportfizioterápia ára: 16900 Ft/alkalom.

Komplex egészségkártyával vagy MeccaGym bérlettel ez a szolgáltatás kedvezménnyel vehető igénybe.

RÉSZLETEK ÉS BEJELENTKEZÉS: +36 1 790 9900, +36 1 790 9911

 

 

ÚJDONSÁG!

MECCA GYM

A Magyar testépítés mekkája

További szolgáltatásokkal bővült kínálatunk!

A Mecca Erőműhely foglalkozásai keretein belül lehetőséget nyújtunk streetworkout, olimpiai súlyemelés és cross traning foglalkozásokon részt venni! 

Az oldalon tájékozódhatsz a részletekről az erőműhely fül alatt! 

Mecca Gym – A magyar testépítés és erősportok mekkája!

Kérdésed van? – info@meccagym.hu