loader image

Manuálterápia

HÍRCSATORNA:

MECCA GYM NYÍLTNAP powered by ÉTKEZZ JÓL!

  A Hungarian Mecca Of Bodybuilding ingyenes nyíltnapot hirdet a sportolni vágyó, egészségüket megőrizni kívánó, budapesti lakosoknak! Az Étkezz Jól! támogatásával és aktív részvételével. Továbbá Physiovit sportrehabiltációs központ szakemberei is jelen lesznek, így vendégeinknek lehetőségük van részt venni fizikai felmérésen és tanácsadáson. Rengeteg interaktív program, szeminárium és az ingyenes edzőterem használat mellett Street workout és Breakdance versenyek is megrendezésre kerülnek a nyíltnap során. Nyíltnap időpontja: 2022.10.22.    

 

MANUÁLTERÁPIA

 

 

Mi a manuálterápia?

A manuálterápia a gerinc és a végtagok ízületeinek, az azokat körülvevő lágyrészeknek sérülések, gyulladások, krónikus elváltozások következtében kialakult visszafordítható elváltozásaival és azok komplex kezelésével foglalkozó terápiás eljárás.

A helyes ízületi működés helyreállítására irányuló speciális kézzel végzett fogások sorozatának, azaz a manuálterápiás kezelésnek célja az ízületek mozgáskorlátozottságának oldása, amely az ízületi anatómiát, az ízületi felszín formáját és a környező lágyszövetek feszítettségi állapotát veszi alapul. Kóros csontpozíciókat az élettani ízületi tengelyek mentén változtatva megszünteti a mozgások beszűkülését, a szövetek feszességét okozó tényezőket. Ezáltal pedig a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikájának, funkciójának, statikájának, helyreállítása, ezáltal a fájdalom csökkentése, vagy megszüntetése következik be a kezelés során.

Speciális fogásokkal a mozgáskorlátozottságot okozó elváltozásokat kezeljük, mint például az ízületi blokkok, izomfeszülések, mozgásbeszűkülések. Az ízületi túlmozgásokat, elsősorban nem manuálterápiás fogásokkal kezeljük, hanem az ízülethez tartozó izomzat, speciális tornával való, erősítésével, azaz lokális stabilizációval.

Két részből áll:

  • manuális diagnosztikából
  • manuális terápiából

A diagnosztikánál az ízületi élettan, a biomechanika és a funkcionális elemzések, valamint a holisztikus, azaz több testrész és szervrendszer (pl. zsigeri rendszer, idegrendszer, ízületek és izmok rendszere) egymásra hatása alapján különféle kapcsolati rendszerek kerülnek elemzésre.

A kezelési technikákat és az alkalmazás menetét az aktuális állapot határozza meg. Minden esetben az ízületi működések helyreállítására törekszik speciális technikák, fogások alkalmazásával, melyeket lágyszöveti lazító, tónus normalizáló módszerekkel kombinálva alkalmazunk.

A kezelést minden esetben egy alapos állapotfelmérés előzi meg, amelynek eredményei alapján a terapeuta lokalizálja a problémát egy-egy ízületen belül és felépíti az egyedi, Önre vonatkozó manuálterápiás kezelési folyamatot.

Mikor javasolt a manuálterápiás eljárás?

  • Ízületi mozgásbeszűkülések
  • Ízületi- és izomfájdalmak
  • Ízületi degeneratív, kopásos megbetegedések
  • derék becsípődése
  • Nyaki merevség érzés és állandó tarkótáji, vállövi fájdalmak.
  • Végtagfájdalmak.
  • Kar, vagy lábzsibbadás.
  • Bizonyos fejfájásos állapotok.

 

Ízületi és/vagy izomfájdalmad van? Elakadtál a rehabilitációban? Hobbi szinten sportolsz és fájdalmaid vannak? Szeretnél elkezdeni sportolni, de nem tudod hogyan kezdd el? Regisztrálj be hozzánk állapotfelmérésre és terápiára!

 

Ideje: 55 perc. 

Komplex sportfizioterápia ára: 16900 Ft/alkalom.

Komplex egészségkártyával vagy MeccaGym bérlettel ez a szolgáltatás kedvezménnyel vehető igénybe.

 

RÉSZLETEK ÉS BEJELENTKEZÉS: +36 1 790 9900, +36 1 790 9911

 

 

ÚJDONSÁG!

MECCA GYM

A Magyar testépítés mekkája

További szolgáltatásokkal bővült kínálatunk!

A Mecca Erőműhely foglalkozásai keretein belül lehetőséget nyújtunk streetworkout, olimpiai súlyemelés és cross traning foglalkozásokon részt venni! 

Az oldalon tájékozódhatsz a részletekről az erőműhely fül alatt! 

Mecca Gym – A magyar testépítés és erősportok mekkája!

Kérdésed van? – info@meccagym.hu